Zakelijk tekenen kun je leren!

Zakelijk tekenen is dé manier bij uitstek om met eenvoudige beelden complexe thema’s over te brengen. Hoef je er een kunstenaar of één of ander gevorderd creatief brein voor te zijn? Helemaal niet!  Ook jij kan dankzij enkele eenvoudige tips en tricks de basisbeginselen van zakelijke communicatie onder de knie krijgen.

Maar laten we eerst even starten met de voordelen van deze creatieve, speelse manier van communiceren.

Voordelen van zakelijk tekenen

Bij zakelijk tekenen of business drawing draait het allemaal rond communiceren in een zakelijke context. Het is een vorm van functioneel tekenen waarbij je informatie omzet in sprekende beelden. Zakelijke communicatie kan je zowel bij interne als externe communicatie gebruiken. Het helpt om ideeën, plannen, processen efficiënt over te brengen.

Wist je bijvoorbeeld dat:

N

80% van de bevolking visueel is ingesteld? Ze leren een boodschap sneller in combinatie met visualisaties. Een beeld voegt dynamiek toe en zal je communicatie overtuigender maken. Je boodschap blijft zo tot 3 dagen in het geheugen gegrift.

N

beelden 60.000 keer sneller verwerkt worden door onze hersenen? Tekeningen worden onmiddellijk doorgestuurd naar ons brein en dit vergroot de efficiëntie van je boodschap.

N

door tekeningen emoties beter opgepikt worden?

N

met tekenen je zowel je linker- als je rechterhelft prikkelt? Dit stimuleert en verrijkt je denkproces.

Genoeg pro’s om eraan te beginnen? Of toch wat koudwatervrees?

Help! Ik kan niet tekenen. 

Bij Let’s Go Visual merken we bij heel wat cursisten toch nog enige twijfel om met zakelijk tekenen aan de slag te gaan. Je hoeft heus geen Picasso of Banksy te zijn om onze workshops aan te vatten, want zakelijk tekenen kun je wel degelijk leren. 

In onze Visual Academy dompelen we je stap-voor-stap onder in de basisprincipes van business drawing.  We liften jouw teken skills – want geloof ons, die heb je allemaal – naar een hoger niveau en laten je huiswaarts vertrekken met handige templates, concepten en cases waar je meteen mee aan de slag kan.

Alles start met een visueel woordenboek

Zakelijk leren tekenen start met de samenstelling van jouw visueel vocabulaire of alfabet. Dit is een verzameling van eenvoudige vormen, zoals lijnen, golven en rondjes. Beheers je de basics van vormen tekenen, dan zul je merken dat je al gauw allerlei woorden, zinnen en concepten kunt uitbeelden.

Aan het alfabet voeg je vervolgens andere elementen toe, zoals kleur en tekst. Kleur is een belangrijk visueel aspect en kan je gebruiken om informatie te accentueren. Ook tekst behoort tot de basis toolkit van visuele communicatie. Deze ondersteunen de boodschap nog beter.

Overtuigd?

Bij Let’s Go Visual delen we graag onze kennis en passie en leren we je de kneepjes van het vak.  Schrijf je in voor onze instapcursus zakelijk tekenen of til je visuele communicatie skills naar een nog hoger niveau met onze vervolgopleidingen.

Sta je helemaal te popelen? Wij organiseren ook een bootcamp waarbij je in een ijltempo alles leert over visual drawing.

Je leest er alles over op onze website.

Hoe werkt Let's go Visual?

Jij hebt nieuws?

Fijn! We zijn er graag bij om jouw boodschap met de nodige beelden te ondersteunen.

Vertel het ons!

Wij luisteren vooraf graag naar jouw verhaal en tekenen op voorhand al de krijtlijnen uit van jouw visueel storyboard.

Wij tekenen live op locatie

Met onze kleurrijke stiften gaan we tijdens de meeting aan de slag om jouw communicatiedoelstellingen, maar ook de feedback van het publiek om te zetten in beeld.

Jij verspreidt de boodschap

Wij leveren jouw een digitale versie van de tekening aan zodat jij dit via de nodige communicatiekanalen kan verspreiden.

Loading...